×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 8% dels empresaris preveuen crear ocupació neta aquest tercer trimestre

Per al període comprès entre juliol i setembre d'aquest any, s'espera que la projecció d'ocupació neta per a aquest tercer trimestre sigui del +1%. Estem, per tant, davant el tercer trimestre consecutiu en què la projecció d'ocupació al nostre país és positiva.

Segons l'estudi de Manpower “Projecció d'ocupació”, estima que un 88% de directius no preveuen canvis en la contractació mentre que un 8% sí que esperen augmentar-la. Aquestes dades contrasten amb el 3% d'empresaris que preveuen reduir personal. Malgrat això, les previsions de Manpower reflecteixen que, després de l'estiu, la tendència serà positiva i patirà un increment, tal com ho porta fent d’ençà que va començar 2015.

En el cas d'Espanya, l'estudi divideix el territori en sis regions per comparar les perspectives de contractació de cadascuna d'elles. Conclou que, en totes elles menys la zona del Nord-oest (Balears i Catalunya), tenen perspectives d'ampliar la plantilla, i la que més, la regió Nord-est, seguida de la regió Nord, Est i Sud.

Per sectors econòmics, intermediació financera, agricultura i hostaleria són les activitats que major previsió de contractació tenen, mentre que en mineria i indústries extractives; comerç i reparacions, transport i emmagatzematge i sector energètic són els que tenen menys perspectives de crear ocupació neta. Finalment, les pimes són les que presenten les previsions de contractació més altes enfront de les grans empreses que no preveuen canvis.