×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com ens planifiquem per a la jubilació?

A l'hora de retirar-nos del mercat laboral, hem de pensar com anem a planificar la jubilació. I per a això, Aegon, empresa dedicada a assegurances de jubilació i estalvi, estableix sis conceptes a tenir en compte per a una bona preparació: responsabilitat, coneixement, comprensió, planificació, estalvi i expectativa. En l'últim informe realitzat per la companyia, en el qual ha enquestat a 16.000 persones, entre treballadors en actiu i jubilats en 15 països, conclou que Espanya se situa en la tretzena posició en una classificació mundial formada per 15 països, per davant d'Hongria i Japó.

Tal com desvetlla l'informe, de mitjana, els espanyols no estem preparats per a la jubilació, ja que només el 28% estalvien per a la seva jubilació, enfront del 24% que no ho fa. A més, es distingeixen dos perfils d'estalviadors, l'habitual i el aspiracional.

El primer correspon a un home, de 45 anys de mitjana, que té un treball a temps complet i uns ingressos mitjans anuals de 26.000 euros. I d'altra banda, l'estalviador aspiracional correspon a una dona de 37 anys i que treballa a temps complet.

L'estudi constata que un 47% d'espanyols no tenen planificada la jubilació, enfront del 28% que sí han subscrit un pla de jubilació. Gairebé la meitat dels enquestats (54%) considera que podrà retirar-se als 65 anys, i veuen aquest període com una etapa per poder gaudir de la família, viatges i noves aficions. D'altra banda, un 56% d'espanyols creu que no podrà gaudir còmodament d'aquest període i mostren una clara preocupació pels ingressos, sobretot les dones (63%).

Finalment, com a recomanacions, l’informe dóna suport a la necessitat de fomentar els hàbits d'estalvi, tant des de les empreses com les institucions públiques, i també s'han de contemplar situacions imprevistes per no esgotar la reserva d'estalvis.