×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Univers emprenedor: Iniciatives de suport

L'èxit d'una start up beneficia a tots els actors que formen part del mateix ecosistema. Molts d'aquests subjectes creuen exercir un paper important al voltant de l’emprenedoria, si bé es veritat que no totes les figures prenen una posició arriscada. És el cas dels assessors, els quals adopten una posició poc arriscada i en canvi cobren pels seus assessoraments. Però cada vegada més, aquests gurús estan perdent pes entre els quals decideixen emprendre. Les empreses també busquen el seu lloc, no obstant això, el seu suport hauria d'anar més enfocat a crear oportunitats de treball i networking.

Però els que realment guanyen amb els emprenedors són el conjunt de ciutadans, ja que l’emprenedoria suposa una oportunitat d'aconseguir una ocupació amb una millor posició i salari. En la mateixa línia, els poders públics també surten beneficiats d'aquesta iniciativa, ja que suposa la creació de llocs de treball que ajuden a reduir la taxa d'atur, i aporten ingressos fiscals arran de l'activitat econòmica que realitzen les start up.

Si tens una bona idea, així com un detallat pla de negoci, però et falta finançament, encara existeixen algunes iniciatives que es podrien considerar “sense ànim de lucre” i que t’ajudaran a llançar el teu projecte. Ajudes expedides pels governs centrals i locals, certes ONG o alguns bancs amb previsió de captar clients a mitjà termini, són alguns exemples als quals podràs recórrer per fer realitat el teu projecte.

Si estàs en la fase inicial del negoci, vivers o preincubadores són les opcions que, sense cost per a l'emprenedor, assessoren per disminuir el risc de fracàs. En segon lloc, les que lideren les grans empreses, i finalment, el suport que la societat civil ofereix, proporcionant assessorament i formació.