×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Nou Estatut del Treballador Autònom entrarà en vigor en les pròximes setmanes

Actualment 620.000 autònoms s'han beneficiat ja de la tarifa plana de 50 euros i, en les pròximes setmanes, amb l'aprovació del nou estatut del treballador autònom, permetrà a aquest col·lectiu conservar els beneficis de la tarifa al moment en què contractin a un treballador assalariat. Així ho ha anunciat la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez durant la inauguració del curs d'estiu "Com ser un bon emprenedor", organitzat en la localitat madrilenya de Sant Lorenzo de l'Escorial. Així mateix, ha destacat la importància dels més de 183.000 ocupacions autònomes recuperades durant aquests últims anys durant la crisi econòmica.

En aquest sentit, les previsions de creixement de l'afiliació d'autònoms al Règim Especial és que ascendeixi a 550.000 persones des de 2014 a 2019. Per això, ha ressaltat les mesures preses en favor de l'emprenedoria, actuacions que l'Executiu ha realitzat entorn de tres objectius: donar suport i ajudar als quals ja han emprès, facilitar als quals volen emprendre i millorar les condicions laborals perquè el treball dels autònoms sigui una ocupació de qualitat.

Finalment, la ministra va destacar aquelles mesures que ja estan en funcionament, i que afavoreixen al col·lectiu d'autònoms, facilitant l'inici de l'activitat laboral gràcies a la tarifa plana de 50 euros, la possibilitat de poder capitalitzar el 100% de l'atur, així com el pla de pagament a proveïdors, entre altres reformes.