×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les grans corporacions amplien les seves plantilles i donen treball a 466.000 persones

Segons l'última estadística de Vendes, Ocupació i Salaris en les Grans Empreses, actualitzada per l'Agència Tributària, reflecteix l'actual tendència de creixement en relació a l'ocupació, i recull un augment mitjà de l'ocupació que se situa en el 3,1%. Les grans companyies espanyoles- les que declaren al Fisc més de sis milions d'euros anuals- lideren la creació d'ocupació, en incorporar a les seves plantilles un 3,5% més de treballadors, arribant a proporcionar treball a un total de 466.000 persones. Estem davant 17 mesos d'ascensos en la nòmina del personal contractat.

Però no només va créixer l'ocupació. El sou brut mitjà també va créixer el passat mes de juliol a un ritme del 0,4%, percentatge una mica més moderat i en línia amb la mitjana registrada entre gener i juliol del 0,5%. D'aquesta manera, i després de vuit mesos de reculades, la retribució mitjana bruta va ascendir fins als 2.315 euros, en el seu setè repunt interanual.

Durant el mes de juliol, diversos sectors van millorar els seus nivells d'ocupació. Les grans empreses del sector serveis, impulsades per la campanya d'estiu, són les que més ocupació van generar, amb 3,52 milions de treballadors, que es tradueix en un augment de l'ocupació del 4,1%. Li segueixen sectors com la indústria (sense energia) que va generar ocupació per 853.947 assalariats o bé la construcció, amb 201.790 empleats en nòmina (+1,7%). Contràriament, no en tots els sectors les grans corporacions van ampliar les seves plantilles durant el mes de juliol, tal és el cas del sector de la indústria amb energia i aigua, que va disminuir un -2,5%.

La creació d'ocupació ve acompanyada d'un augment de les vendes de les grans empreses, que van repuntar el 5,9% al juliol en taxa anual. Les vendes interiors es recuperen, augmentant el 5,3%, on les dirigides al consum intern van millorar sensiblement fins al 8,1%. Les exportacions van avançar el 8%, mantenint la tendència dels dos mesos anteriors, i van millorar les exportacions a la Unió Europea i a la resta de països.