×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El petit comerç té previst tancat l'any amb dades positives

El petit comerç ha elevat les seves vendes, i té previst, en finalitzar l'any, tancar amb dades positives, acumulant ja dos anys consecutius a l'alça.

Així ho reflecteixen les últimes dades que qualifiquen de “el millor estiu” a la passada campanya estival, amb increments en el percentatge de vendes i l'ocupació. Segons fonts de la Confederació Espanyola de Comerç (CEC), la campanya d'estiu ha vingut acompanyada d'un augment de l'ocupació del 2%, així com un increment de les vendes d'entre el 5% i el 10%, respecte a 2014.

La major pujada de les vendes es va donar a les grans ciutats, on es van superar les previsions inicials, gràcies a l'elevat nombre de turistes que van triar destinacions tradicionalment turístiques, i on van incrementar la despesa.

Per sectors, les vendes en els segments corresponents a equipaments per a la llar van repuntar les seves vendes i van créixer un 8,1%, a conseqüència de la necessitat de reposició de petits electrodomèstics i mobles, i gràcies a la millora en matèria d'ocupació i de la confiança dels consumidors. Solament al juliol es van disparar les vendes de ventiladors i aires condicionats, després de set anys de congelació en les vendes, i a conseqüència de l'ona de calor soferta.

Amb l'actual campanya “tornada al cole”, es preveu un lleu creixement en les vendes, i la CEC calcula que el pressupost mitjà que les famílies destinaran per alumne oscil·la entre 200 i 1.000 euros.

El sector és optimista i espera superar el resultat de 2014, que va tancar l'exercici amb un creixement positiu del +0,9%. Segons declaracions del president de la CEC, Manuel García-Izquierdo, “veiem a un consumidor més predisposat a comprar que en els últims anys. Mira molt el preu, és lògic, però es respira cert optimisme".

Ha afegit que, malgrat les bones previsions, les pèrdues registrades durant aquests últims anys, així com la reducció dels marges comercials han tingut una incidència negativa, i els comerciants miren els propers mesos amb cautela.