×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El pressupost per al 2016 augmenta un 10% la dotació en polítiques actives d'ocupació

Fátima Báñez, ministra d'Ocupació i Seguretat Social, ha assenyalat durant la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat per 2016, que de cada 100 euros, 53 es destinen a finançar despeses socials, i d'ells, el 87% (entorn a 46 euros) els gestiona el propi ministeri.

Es tracta d'uns pressupostos pensats per a la consolidació de la recuperació econòmica i de l'ocupació, amb l'objectiu de poder restablir els nivells d'ocupació previs a la crisi, segons paraules de la ministra. D'aquesta manera, es destinarà un 10% més a polítiques actives d'ocupació, fins a aconseguir els 5.242 milions d'euros, així com ajudes per als aturats que no percebin cap tipus d'ingrés, destinant una partida de 26.375 milions d'euros en el proper exercici.

Per un altre dels col·lectius més afectats per la crisi, els aturats de llarga durada, podran beneficiar-se del Programa d'Orientació a Aturats de Llarga Durada d'entre 30 i 55 anys dotat de 516 milions d'euros que beneficiaran a 1.264.000 desocupats, podent beneficiar a 1.264.000 persones, segons estimacions del ministeri.

La resta de la dotació econòmica anirà destinada a programes de formació professional per a l'ocupació, així com per incentivar la contractació i el pla PREPARA.

En un altre ordre de coses, i durant la presentació al Congrés dels Diputats, la ministra ha recordat la xifra total de refugiats que l'Administració ha atès durant aquest 2015, i ha afegit que es destinaran 24,1 milions d'euros per al “sistema de protecció internacional”.

Seguretat Social

La ministra ha defensat el Sistema de la Seguretat Social com el pilar que sustenta el sistema de benestar, i així ho demostra l'augment de la despesa social en un 3,8% en el conjunt del Pressupost. A més, el sistema gestiona 4 de cada 10 euros del pressupost per 2016.

Al gener del proper any, les pensions veuran una pujada del 0,25%, en aplicació de l'índex de revaloració de pensions establert en la llei 23 de 2013, i gràcies a la revaloració d'aquest any, s'elevarà el poder adquisitiu dels pensionistes.

Finalment, Báñez ha destacat que la implantació del pla contra l'ocupació irregular i el frau a la Seguretat Social ha suposat un impacte econòmic total de més de 12.800 milions.

Font: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social