×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La reducció de traves administratives estalviarà més de 900 milions d'euros de despeses als autònoms

El col·lectiu d'autònoms podrà estalviar uns 900 milions d'euros gràcies a l'acord signat entre la Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms, ATA, i el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, amb la finalitat de suprimir els obstacles burocràtics en l'activitat empresarial i emprenedora.

Amb motiu d'aquest acord, ambdues entitats han realitzat la ‘Jornada per eliminar traves i tràmits excessius i reduir càrregues administratives’ a València, jornada en la qual han participat Lorenzo Amor, president de ATA i Celia Ferrero, vicepresidenta executiva, al costat d'Arturo Casinos Garcés, President de APAFCV i Rocío Pérez de Sevilla, vocal Assessora de la Direcció general de Modernització Administrativa, Procediments i impuls de l'Administració Electrònica.

L'eliminació de traves administratives es planteja per segon any consecutiu, i en el primer conveni de 2014, ja es van identificar 21 possibles traves l'eliminació de les quals suposava un estalvi aproximat de 900 milions d'euros.

La proposta realitzada per ATA i que ja va ser aprovada pel Consell de Ministres, permetrà un estalvi de 700 milions, que procediran únicament de la supressió de forma definitiva del llibre de visites, fins i tot en el seu format electrònic, a partir de 2017.

Gràcies a l'acord aconseguit, ja no serà necessari acudir al registre mercantil per obtenir un certificat d'administrador, si no que serà la AEAT la que comprovi les dades d'administradors per a l'obtenció del certificat digital d'autònoms i societats. D'altra banda, s'habilitarà un portal en el qual constin tots els centres d'ITV que estiguin habilitats per a la inspecció del Taxímetre, una mesura molt sol·licitada per l'ampli col·lectiu dels taxistes.

La campanya de sensibilització té com a principal aparador 5 trobades en diferents localitats del territori nacional, posant-se en coneixement dels autònoms i emprenedors la informació referent a l'eliminació i simplificació de tràmits administratius, la tramitació telemàtica, etc. València és el primer dels 5 trobades que es realitzaran a més a Madrid, Valladolid, Còrdova i Santander.

Finalment, Amor ha assegurat que els autònoms "són els protagonistes que a Espanya es parli d'un canvi de cicle i recuperació econòmica", perquè en el primer semestre de l'any van generar "127.000 ocupacions més" i en 2015 "s'acabarà amb 700.000 ocupacions més a Espanya dels quals entre 70.000 i 75.000 seran nous autònoms".

Font: Federació Nacional d'Associacions de Treballadors Autònoms (ATA)