×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les dones treballadores autònomes ja representa prop del 36% del total de nous emprenedors

Les dones treballadores autònomes han crescut en els últims deu anys imposant-se amb força en el teixit empresarial espanyol. Segons l'informe publicat per la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), en el primer semestre de l'any, aquest col·lectiu representava prop del 36% del total de nous emprenedors.

Fins al mes de juny, el percentatge de dones que treballen per compte propi ha augmentat un 2,5% respecte al mateix període de 2014, que es tradueix en un total d'1.117.521 dones autònomes.

En el primer semestre, aquest col·lectiu va registrar un creixement net de 19.804, i ja representa el 14% del total de les treballadores, mentre que el nombre d'homes autònoms va créixer en 35.216.

Per Comunitats Autònomes, Andalusia va registrar el major increment de dones emprenedores amb un augment de 4.327, li segueixen les Illes Balears, 4.142 i Catalunya, 3.278 dones. A la Comunitat Valenciana, el nombre de dones que va decidir emprendre va registrar una pujada de 2.974, en la Comunitat de Madrid, 1.697, Extremadura, 752 més i a Castella-La Manxa, 679 dones.

Des d’UPTA, reclamen al Govern més mesures per promoure l'emprenedoria de les dones autònomes, i demanen l'engegada d'un Pla Integral de Suport a la Dona Autònoma i Emprenedora.

En aquest sentit, UPTA proposa <l'aplicació pràctica i el reconeixement del treball i la cotització a temps parcial per a les dones autònomes, el dret de jubilació anticipada als 61 anys per les quals compleixin aquesta edat sent beneficiàries de la prestació per cessament d'activitat, i plans de continuïtat en els negocis, a través de la substitució, per a les dones majors de 55 anys>.