×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El contracte de formació per a pimes que afavoreix la captació de talent

Més de tres milions de companyies, entre petites i mitjanes empreses, formen el 99% del teixit empresarial espanyol. A més, són les principals fonts d'ocupació al nostre país, ja que, tal com publica el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, actualment estan ocupant al 66% del total de treballadors. Prop de la meitat d'aquestes empreses tenen personal contractat, des d'una sola persona assalariada fins a 250 treballadors en les pimes més grans.

Per això, és lògic que la modalitat de contractació i la temporalitat vagin en paral·lel als beneficis que obtenen. Segons fonts de la patronal Cepyme, “des que es va aprovar la reforma laboral s'han creat més de 340.000 contractes indefinits de suport als emprenedors”.

Però existeixen unes altres fórmules de contractació cada vegada més conegudes; és el cas de la contractació sota la modalitat de formació. Segons Randstad, empreses de recursos humans, aquest model “ha aconseguit durant el primer semestre de 2015 el seu nivell més alt en els últims sis anys”. I durant els sis primers mesos de l'any s'han signat 83.000 contractes de formació, incrementant-se un 23,7% en relació al mateix període de 2014.

Aquesta modalitat combina la formació pràctica, que s'adquireix en exercir el treball, amb la teoria necessària per realitzar-ho. La combinació d'ambdues modalitats afavoreix la captació de talent i permet al petit empresari afegir valor als seus recursos humans.

D'altra banda, des de Cepyme expliquen els avantatges que genera, des del punt de vista contributiu, per a les empreses, ja que “tindran dret a una reducció del 100% de les quotes empresarials a la Seguretat Social durant tota la vigència del contracte”.

A causa de la naturalesa del contracte, també existeixen limitacions respecte a la durada de la jornada laboral, ja que ha de ser compatible amb les hores de formació i, "per això, no podrà ser superior al 75% de la jornada màxima prevista en el conveni col·lectiu o, en defecte d'això, de la jornada màxima legal durant el primer any”, expliquen els experts de la patronal.