×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els directors financers es mostren optimistes i preveuen que l'economia espanyola creixi en el pròxim any

En la catorzena edició de l'enquesta realitzada a la Direcció Financera a Espanya i elaborada per Deloitte, es conclou que un 42% dels directors financers opinen que l'economia espanyola creixerà en els pròxims dotze mesos, un 37% més que fa un any.

Segons les dades publicades per l'INE, en el segon trimestre de l'any l'economia espanyola va créixer a un ritme de l'1% trimestral, enllaçant vuit trimestres consecutius de creixement i un repunt del 3,1% interanual, la seva major expansió des de l'últim trimestre de 2007, continuant amb la recuperació que va començar fa dos anys.

En l'estudi, un 87% els enquestats assenyalen a l'evolució del preu del cru com una de les principals variables que estan provocant major impacte en l'economia espanyola. En segon lloc, un 78% dels Directors Financers consideren l'evolució del tipus de canvi de l'euro i, un 73% l'evolució econòmica de la resta de països europeus, com altres variables importants que tenen un major impacte en l'economia espanyola.

Respecte a la UEM, un 79% creu que estarà en lenta recuperació o creixement, i d'altra banda, i sobre l'economia mundial, els CFOs són més pessimistes on un 38% dels Directors Financers opina que estarà en estancament o recessió.

Respecte als resultats de les seves empreses, el 95% dels CFOs mantenen una perspectiva optimista. De fet, el 75% dels enquestats espera que els ingressos de les seves empreses augmentin en els pròxims 12 mesos, mentre que més de la meitat també espera increments en el marge operatiu (57%) i el nivell d'inversió (54%).

Amb tot això, en l'estudi es destaca 2015 per ser un any on la recuperació econòmica ha estat la protagonista, i així ho demostra la millora en la percepció del teixit empresarial espanyol.