×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les xarxes socials són cada vegada més utilitzades en la cerca de feina

La manera en què accedim al mercat laboral ha canviat des de fa ja anys. Per aquest motiu, Adecco ha elaborat l'estudi Informe Global Adecco 2015: Cerca d'ocupació i reputació digital en l'era 3.0, en el qual pretén comprendre l'ús que, tant les empreses com les persones, fan de les xarxes socials en la selecció de personal i cerca d'ocupació.

A partir d'aquest estudi, es determina que un 42,6% dels espanyols enquestats utilitza exclusivament els mitjans online en la cerca d'ocupació, mentre que un 54,7% combina les eines online i offline. On a més, Internet es consolida com el mitjà pel qual el 97,3% dels candidats ho utilitza a l'hora de buscar un treball, i el 64,7% d'ells ho fa a través del dispositiu mòbil.

Les oficines d'ocupació i els mateixos llocs de treball ja no són llocs exclusius en la cerca d'ocupació, ja que Internet en general i les xarxes socials en particular tenen un paper molt important, sent utilitzades per entrar en contacte amb els ocupadors potencials.

La xarxa social que més destaca és Linkedin, usada per un 90,8% dels enquestats espanyols que utilitzen Internet amb propòsits laborals. Li segueix Twitter, sent la segona xarxa social més utilitzada per buscar treball, amb un 36,2% de candidats que ho empren de forma professional, mentre que la tercera xarxa més emprada en la cerca de treball és Facebook, amb un 31% d'usuaris.

Aquests canals no només són utilitzats per buscar ofertes de treball, els candidats els utilitzen per enviar les seves candidatures a través d'ells. El 69,7% s'ha postulat a una oferta de treball a través de les xarxes en l'últim any; el 15,9% ho ha fet des de fa 3-5 anys; i el 4,1% ho fa des de fa més de 5 anys. Per tant, només l'1,8% no ha utilitzat mai aquestes eines digitals per enviar el seu currículum o apuntar-se a una oferta laboral.

El suport pel qual busquen treball també ha canviat. Si fins ara l'ordinador o la Tablet eren les formes més habituals per buscar treball, el 64,7% dels enquestats reconeix que utilitza el seu dispositiu mòbil o Smartphone per a aquesta fi, entre els quals el 49,2% ho fa sovint i el 15,5% de vegades.

Adecco en el seu estudi també valora l'efectivitat de les xarxes socials en la cerca d'ocupació. Conclou que un 37,3% dels espanyols han estat contractats a través de les xarxes socials, mentre que la mitjana mundial se situa entorn del 23%. D'aquells als quals han localitzat via Internet, un 30,5% va tenir una entrevista de treball i un 6,6% no va acceptar la proposta.

Una dada que sorprèn és que entre els perfils de gent que busca treball, les dones són les que més temps dediquen a buscar treball (+4%), encara que hi ha una major proporció d'homes als quals es contacta després d'enviar el currículum.

I en relació al nivell d'estudis, hi ha més probabilitats que es contacti amb aquells candidats amb estudis superiors com un títol universitari (26%) o un màster o doctorat (37%) abans que amb els quals tenen menys formació.