×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Adecco realitza l'anàlisi de l'evolució de l'ocupació per ocupació a Espanya

Adecco, empresa capdavantera en la gestió de Recursos Humans, ha elaborat el III Monitor Anual Adecco d'Ocupació, una anàlisi del mercat laboral a Espanya. Basant-se en les últimes dades que edita l'Institut Nacional d'Estadística, s'analitza el perfil demogràfic dels nous treballadors del nostre país.

En l'anàlisi es detalla l'increment del nombre d'ocupats registrats en els últims dotze mesos, aconseguint les 544.700 persones (+3,1%), amb el que ja van sis trimestres consecutius amb increments interanuals de l'ocupació. I, per primera vegada des de 2011, el nombre d'ocupats a Espanya va superar els 11 milions, el passat any.

Els principals trets demogràfics de l'ocupació revelen que, actualment, de les 18.048.700 persones que estan treballant, 9,9 milions són homes i 8,2 milions són dones. Cal dir que l'estudi evidencia que la creació d'ocupació està sent més equilibrada entre tots dos sexes, a diferència del que ocorria fa un any, quan un 80% dels llocs de treball beneficiaven als homes. En aquesta línia, els homes van sumar 290.600 ocupacions (+3% interanual i el 53,4% del total) mentre que les dones, per la seva banda, van aglutinar 254.100 ocupacions (+3,2% i el 46,6% del total).

També veiem com la tendència ha canviat pel que fa a l'ocupació per sexe i edat. Si bé fins fa un any, la creació d'ocupació només beneficiava als majors de 25 anys, en detriment de l'ocupació juvenil, en els últims dotze mesos la creació d'ocupació ha beneficiat tant a joves com a adults.

Concretament, el nombre d'ocupats de 25 i més anys ha augmentat en 453.800 persones (+2,7%) mentre que el de joves menors de 25 ha crescut en 90.900 (+11,5%, l'increment més gran des de 1987).

Així, el 17% de les noves ocupacions ha estat per a menors de 25 mentre el 83% restant ha afavorit a la resta de la població. I per comunitats autònomes, en 13 d'elles es compleix la tendència general, amb un creixement de l'ocupació juvenil major que en la resta de població.

Respecte a l'ocupació en funció del nivell educatiu, a major formació, major ocupació. Es conclou que en els últims dotze mesos, ha augmentat el nombre d'ocupats amb formació superior, mentre que s'ha reduït en els quals compten amb educació primària. En efecte, al llarg dels últims set anys, la quantitat d'ocupats amb formació superior ha crescut en 518.600 persones (+7,4%), mentre que la d'aquells amb educació primària s'ha reduït en 1,8 milions (-58,8%).