×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Espanya rebrà 11.800 milions d'euros de la CE per a polítiques d'ocupació juvenil

La Comissió Europea (CE) anuncia que destinarà un total d'11.800 milions d'euros per desenvolupar 187 programes de promoció de l'ocupació juvenil a Espanya. Aquests programes s'emmarquen en el període de finançament 2014-2020 del Fons Social Europeu (FSE) i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil (IEJ), i poden començar a utilitzar-se de manera immediata.

Segons declaracions de la comissària europea per a l'ocupació, Mariane Thyssen, "Aquest programa tindrà un efecte positiu en moltes persones a Espanya on l'ocupació, en particular la dels joves, segueix sent un desafiament urgent".

Per la seva banda, Espanya invertirà 3.000 milions d'euros (2.100 milions amb càrrec al pressupost de la UE i la resta procedent de recursos nacionals) a polítiques per millorar l'ocupació, la formació i l'educació al nostre país, conforme a un dels programes nacionals d'ocupació que ja està funcionant. On a més, el nostre país ha implantat deu programes operatius més per a les regions d'Andalusia, Aragó, Illes Balears, Canàries, Castella-la Manxa, Catalunya, Extremadura, Madrid i València.

El programa nacional té com a objectius potenciar l'ocupació i millorar la qualitat de les ofertes de treball, reduir les dificultats a la qual s'enfronten els grups més vulnerables, i reduir la desigualtat entre homes i dones.

Les previsions apunten al fet que més d'un milió de persones es beneficiaran d'aquests projectes relacionats amb l'ocupació, com són els incentius a la contractació indefinida, l'orientació en la cerca de treball, la promoció de l'emprenedoria o la formació professional dual.

Amb 86.400 milions d'euros del FSE, 3.200 milions d'euros de la IEJ i altres 38.500 milions d'euros de cofinançament aportat per fons nacionals, aquests programes busquen reforçar la competitivitat de l'economia europea a mesura que surt de la crisi, ha afegit la CE.