×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Banc d'Espanya millora les seves previsions de l'economia espanyola al 3,2%

L'economia espanyola ha registrat un creixement del PIB en el quart trimestre del 0,8%, segons ha confirmat el Banc d'Espanya, per la qual cosa millora la previsió de creixement de l'economia al 3,2%, al tancament del 2015.

El Banc d'Espanya ha assenyalat que aquest últim trimestre està sent més favorable del previst en l'informe de setembre, la qual cosa ha portat a elevar la previsió del PIB, que segueix estant una desena per sota del 3,3% benvolgut pel Govern.

En l'últim butlletí publicat per l'organisme, confirma un creixement sostingut de l'economia iniciat fa dos anys, que s'espera que es mantingui al llarg del 2016. Malgrat aquestes previsions, per al pròxim any es preveu que el ritme d'avanç sigui alguna cosa inferior, i estimen que el creixement mitjà anual del PIB en 2016 abast el 2,8%.

Respecte a l'evolució del consum, unes millors condicions financeres han influenciat una major despesa en les llars i empreses en els mesos de tardor, en part, per la “forta” creació d'ocupació, entre altres factors de naturalesa transitòria, segons explica l'entitat supervisora.

El Banc d'Espanya també ha corregit la previsió pel que fa a la creació d'ocupació en 2015, i l'eleva del 2,5% al 3%, en termes de llocs de treball equivalents al temps complet. En canvi, per 2016, la rebaixa és relativament feble; del 2,5% al 2,4%.

Mentrestant, la demanda exterior neta ha exercit una "contribució neutral" al creixement del producte en els tres últims mesos de l'any. En termes intertrimestrals, les compres de béns a la resta del món s'han moderat pel que fa als registres aconseguits durant els mesos d'estiu.

S'espera que l'IPC acabi en termes positius a final d'any, i segueixi augmentant en 2016, fins a situar-se per sobre de l'1,5%.