×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Balanç de les dades més significatives en matèria laboral

Fer un balanç de les dades més significatives que hem de recordar d'aquest 2015 en matèria laboral, ens pot donar pistes sobre què ens oferirà el pròxim any.

Augmenta la contractació

Iniciem l'any amb una campanya de rebaixes que superava a l'anterior, portant amb si un augment del 10% de la contractació. Madrid, Andalusia i Catalunya van ser les comunitats autònomes que més llocs de treball van generar.

Setmana Santa també va portar 75.000 nous contractes, un 7% més que en 2014 on, de nou, Catalunya i Madrid van ser les autonomies que més van veure augmentar la contractació, un 15% i 10%, respectivament.

Així mateix, durant la campanya d'estiu es van crear prop d'un milió de llocs de treball entre els mesos de juny i setembre, un 13% més que la campanya de 2014. El mateix que durant les rebaixes del mateix període estival, quan es van signar 116.600 contractes.

Finalment, l'actual campanya de Nadal apunta com una de les millors de la història amb un increment en la contractació del 16%, i més de 850.000 ocupacions.

Podem dir que 2015 ha estat marcat per unes dades positives en matèria d'ocupació, impulsat pel comerç i el sector serveis.

Reptes de futur: atreure i retenir talent

Espanya té un important repte de futur: atreure i retenir el talent. Així ho conclou l'Informe Infoempleo Adecco: Oferta i demanda d'ocupació a Espanya, on 2 de cada 3 empreses tenen dificultats per cobrir les seves vacants.

Les xarxes socials són cada vegada més utilitzades en la cerca de feina

La manera en què accedim al mercat laboral ha canviat des de fa anys, i les xarxes socials es consoliden com l'eina utilitzada per un 69% dels professionals de RRHH enquestats per Adecco en el seu informe sobre Xarxes Socials i Mercat de Treball. De la mateixa manera que un 97,3% de candidats opten per utilitzar Internet com la millor via per buscar treball.

Els joves opten per l'auto-ocupació

El nombre d'autònoms ha crescut a Espanya per primera vegada en 5 anys. Les autonomies amb major nombre d'autònoms segueixen sent Catalunya, Andalusia i la Comunitat de Madrid, que concentren el 44%.

1 de cada 3 joves vol emprendre, però consideren que existeixen obstacles per poder dur-ho a terme. La falta de capital per engegar un negoci (47% dels joves), la falta d'una idea clara que pugui tenir èxit (28,2%), el desconeixement dels tràmits a seguir (14,4%) i els impostos a pagar (13,7%), són algunes de les raons que troben els joves per pensar que és molt difícil emprendre.

D'altra banda, aquest 2015 ha estat l'any on ha augmentat el nombre de joves ocupats (+11,5%), el major increment des de 1987. Així ho confirma l'Informe Infoempleo Adecco, que destaca que els joves de 31 a 35 anys tenen més facilitats per accedir a llocs de treball, ja que el 28% de les ofertes laborals es dirigeixen a aquesta franja d'edat. Li segueixen els de 26 a 30 anys, amb un 25% d'ofertes disponibles. Contràriament, els menors de 25 anys són els que poden optar a un menor percentatge d'ofertes; tan sols el 8,9% fan referència a aquesta franja d'edat.

Repunta la taxa d'absentisme laboral

Contràriament a aquestes dades, la taxa d'absentisme laboral repunta per primera vegada en sis anys, passant del 4,1% registrat l'any 2013 al 4,4% d'aquest any.