×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Tresor Públic confirma que Espanya genera tres de cada deu llocs de treball en l'eurozona

La taxa d'atur de l'eurozona en el mes de novembre del passat any va caure al 10,5%, la més baixa des d'octubre de 2011, segons Eurostat. I en el conjunt de la Unió Europea, la taxa es va situar en el 9,1%, el seu nivell més baix des de juliol de 2009.

Si comparem la taxa d'atur amb les xifres de novembre de 2014, aquesta va caure en 25 països, sent Espanya, el país de la Unió Europea que va registrar el major descens (del 23,7% al 21,4%).

Per la seva banda, Espanya és el país on més llocs de treball s'han creat dins de l'eurozona des de 2014, generant el 32,9% dels nous llocs, segons l'últim informe elaborat pel Tresor Públic amb les dades a tancament del 2015. En concret, el nostre país crea tres de cada deu nous llocs de treball.

L'informe elaborat pel Tresor, que comprèn entre abril de 2014 i març de 2015, revela que dels 1,56 milions d'ocupacions creades en l'eurozona, Espanya va generar 514.000 llocs de treball, sent la primera vegada que creava una de cada tres ocupacions a la zona euro.

Amb les dades de desembre, l'organisme públic confirma que el nostre país ha generat més ocupació per sobre d'altres potències com Alemanya, que va aconseguir crear 524.000 ocupacions durant el 2015, mentre que a Espanya s'han creat 533.000.

El ritme de creació d'ocupació s'ha anat mantenint fins avui, amb la qual cosa el Tresor conclou que l'augment de la contractació es fa extensible a tots els sectors, si bé és cert que els més actius són la indústria manufacturera, la construcció, hostaleria i restauració.

Un altre fet que destaca l'organisme, és la reducció de l'atur estructural, un dels grans problemes d'Espanya. Les estadístiques evidencien una reducció del 3,3% entre el col·lectiu de persones aturades més de dos anys, una reculada que es va produint des de l'exercici de l'any 2014. I entre els quals portaven a l'atur fins a un any, ha disminuït un 8,4% anual. Finalment, entre els quals es trobaven en situació de desocupació entre un i dos anys, la taxa anual s'ha reduït un 23,2%.