×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 88% dels treballadors espanyols preveu que l'economia del nostre país millorarà en 2016

Diversos organismes internacionals confirmen que aquest any, serà el de la recuperació i consolidació econòmica a Espanya. La Comissió Europea, el Fondo Monetari Internacional o l'OCDE coincideixen que el PIB espanyol creixerà entre un 2,5% i el 3,5%.

Per la seva banda, Randstad, empresa capdavantera de Recursos Humans, ha elaborat un estudi en el qual ha realitzat més de 15.000 enquestes a treballadors en els 32 països on té presència, per conèixer les seves previsions de cara a l'any que acabem de començar, tant en l'àmbit econòmic com en l'entorn empresarial.

L'estudi conclou que els espanyols som els treballadors més optimistes d'Europa. Durant l'últim any, el percentatge ha crescut en deu punts percentuals. El 88% d'ells preveu que l'economia del nostre país millori durant aquest any, mentre que la mitjana europea se situa en el 56%.

A més, Espanya es troba entre els primers països on els seus professionals tenen majors expectatives sobre el creixement del país. Índia encapçala la llista, amb un 90% dels professionals ocupats que confien que l'economia del país millori al llarg d'aquest any. Li segueixen països com Brasil i Mèxic (89%). Per la nostra banda, Espanya ocupa el quart lloc, amb un 88% dels treballadors espanyols que confien que el país experimentarà una millora de la situació econòmica.

A més, aquest optimisme es fa extensible quant a les previsions que aquests professionals tenen per a les empreses on desenvolupen la seva activitat. El 85% dels treballadors ocupats del nostre país consideren que les companyies tindran una evolució positiva dels seus resultats econòmics per al nou any, percentatge superior a la mitjana europea que se situa en el 69%.

La palpable recuperació econòmica està motivant pautes o tendències que canviaran el mercat laboral a curt i mig termini. Randstad detecta ja una major mobilitat laboral i la reactivació de la cerca d'una nova ocupació, sobretot per part de professionals ocupats.

Així mateix, el 16% d'aquests treballadors està buscant un nou lloc de treball de forma activa, sent la taxa més elevada en els dos últims anys. En la mateixa línia, el Randstad Workmonitor ha detectat que a major nivell educatiu, major taxa de professionals en cerca d'una nova ocupació. És per això que un 18% dels ocupats amb estudis universitaris es troben buscant una nova oportunitat laboral. Aquesta xifra se situa en el 13% pels quals disposen d'estudis secundaris i en l'11,6% pels quals posseeixen estudis primaris.