×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La OIT preveu que l'atur baixarà a Espanya en 2016 i alerta que la situació 'encara és preocupant'

L'Organització Internacional del Treball (OIT) va presentar ahir els resultats de l'últim estudi denominat "Perspectives Socials i de l'Ocupació al Món: Tendències 2016", en el qual s'estima que l'economia mundial ha crescut un 3,1% en el 2015, més de mig punt percentual per sota del previst un any abans.

L'estudi inclou un capítol dedicat a la situació del mercat de treball nacional, en el qual es preveu un lleu creixement de l'ocupació, que serà del 0,9% en 2016 però serà nul en 2017; contràriament a l'1,8% registrat el passat 2015.

D'acord amb l'estudi, la desocupació es reduirà lleument aconseguint taxes que rondin el 21,5% en 2016 i el 21,3% en 2017, i alerta que la situació "encara és preocupant". L'informe recorda que en 2015 la taxa de desocupació per a persones majors de 16 anys a Espanya va disminuir en 2 punts percentuals fins a situar-se en el 22,4%.

I la desocupació juvenil segueix sent elevada, on més del 63% dels joves entre 16 i 19 anys es troben sense feina, i la taxa d'aturats d'entre 20 i 24 anys ronda el 42%.

Malgrat l'aparent recuperació de l'ocupació, l'informe adverteix que la situació encara és preocupant, ja que Espanya té una de les taxes més altes d'Europa, ha assenyalat el cap del departament de recerca de la OIT, Raymond Torres.

La OIT revela que "donada la tendència observada en la taxa de desocupació en els últims anys, el país trigarà almenys 10 anys a tornar als nivells d'abans de la crisi".

A més, alerta que la recuperació observada s'ha basat en els contractes temporals, un dels problemes del mercat laboral espanyol, on la taxa de temporalitat interanual ha pujat del 24,6% en el tercer trimestre de 2014 al 26,2% en el mateix període de 2015.

A escala mundial, les previsions d'Espanya no s'apliquen a la resta de l'economia mundial, on, segons les previsions de la OIT i d'acord amb el seu informe, la desocupació seguirà creixent al món tant en 2016 com en 2017.

Els economistes de la OIT preveuen que en 2016 altres 2,3 milions de treballadors es converteixin en aturats, la qual cosa elevaria el total d'aturats al final d'aquest any a 199,4 milions.