×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ocupació en les grans empreses registra el seu major creixement des d'abans de la crisi

L'ocupació en les grans empreses avança a un major ritme. Concretament, l'ocupació en les corporacions que facturen més de sis milions d'euros va créixer un 3,7% al gener en relació al mateix mes de 2015. D'aquesta forma, el primer mes d'any finalitza amb un ritme de creixement interanual superior al registrat des de març de 2007, que va ser del 3,9%.

Per tant, les plantilles totals de les grans empreses van assolir els 4.690.259 treballadors, segons l'estadística Vendes, Ocupació i Salaris en les Grans Empreses elaborada per l'Agència Tributària.

Per activitats econòmiques, l'ocupació va créixer en tots els sectors, sobretot en el sector serveis, amb 3.546.035 empleats (+4,2%). Li segueix indústria sense energia i aigua, amb 855.263 treballadors (+2,9%); la indústria amb energia i aigua, 78.150 (+0,6%) i la construcció, 200.551 (+0,1%).

Retribució salarial

La retribució mitjana bruta va descendir un 0,1% al gener respecte al mateix mes de l'any anterior, fins a aconseguir els 2.014 euros mensuals.

Aquesta retallada salarial del 0,1% es deu al descens registrat en tots els sectors, excepte en els serveis, que va elevar el sou mitjà un 0,3% en taxa interanual.

La resta de sectors van experimentar lleus descensos en la seva retribució. En la indústria amb energia i aigua, un 2,1% menys malgrat tenir en termes bruts, la major retribució mitjana, amb 3.569 euros mensuals. La construcció (-0,8%), amb 2.065 euros anuals i la indústria sense energia i aigua, va experimentar un descens del -0,4% fins a aconseguir els 2.385 euros mensuals.

Vendes de les grans empreses

Les vendes van desaccelerar el seu creixement interanual en 1,4 punts al desembre de 2015 (3,8%), augmentant un 2,4% les vendes al gener respecte al mateix mes de 2015.

Es van registrar increments interanuals en el primer mes de l'any, tant en les vendes interiors com les exportacions i importacions. En concret, les vendes interiors van moderar el seu increment quatre dècimes, fins al 2,3%, mentre que les exportacions van desaccelerar la seva taxa interanual gairebé cinc punts, fins al 3%. Les importacions es van relaxar nou dècimes, fins a mostrar un avanç interanual del 12,8%.