×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què opines sobre la discriminació de la dona en el treball?

Aquest és el tema proposat per conduir l'enquesta realitzada per la Comunitat Laboral Trabajando.com – Universia. En l'estudi, es plantegen diverses preguntes orientades a conèixer quin és l'opinió dels usuaris sobre la discriminació, o no, de la dona en el treball, per determinar la realitat social tan espanyola com a internacional.

En la primera pregunten, ‘Al teu país es discrimina a la dona en el treball?’, el ‘SÍ’ obté un clar avantatge amb un 84% de vots, respecte al no. Aquesta pregunta diferencia l'opinió dels usuaris femenins i masculins, per conèixer la percepció de la discriminació en tots dos sexes.

Així, trobem que davant la pregunta ‘Tenen els homes i les dones les mateixes oportunitats salarials i de desenvolupament de carrera?’, les dones asseguren amb un 78% dels vots que ‘NO’, enfront del 48% d'homes.

En relació a on i com es produeix aquesta discriminació, l'opinió d'homes i dones s'iguala. Per a tots dos el salari és el principal factor generador de desigualtat, seguit de la falta de presència de dones en els llocs directius.

Experiències personals de discriminació de gènere en el treball

A la pregunta ‘Amb qui prefereixes treballar’?, tots dos sexes tornen a coincidir. Tant al costat femení (86%) com al masculí (81%) els hi és igual treballar amb uns que amb uns altres. De la mateixa forma que, a l'hora de triar cap, la resposta és “unisex” encara que les usuàries són una mica més flexibles que els homes.

No obstant això, aquells usuaris que sí tenen preferències, resulta curiós que les dones prefereixen un cap masculí, mentre que els homes es decanten per una cap.

I, preguntats pel perfil de la dona treballadora, homes i dones estan bastant d'acord.

Quin és la realitat social a Espanya

Malgrat que les ciutadanes de sexe femení representen, segons les dades de l'INE de 2015, gairebé un milió més que la població masculina, les dones segueixen sent discriminades en l'àmbit laboral.

La realitat social és que en moltes empreses, les dones segueixen guanyant menys que els homes. Una diferència de retribució que separa en un 24% el salari brut que perceben les dones anualment del dels homes.

Però la discriminació salarial no és l'única barrera que es troben. L'anomenat 'sostre de cristall' és un dels obstacles més difícils de sortejar. Moltes dones es troben amb majors dificultats per accedir a llocs d'alta responsabilitat.