×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El gran consum registra la seva millor dada en set anys

El gran consum va créixer un 1,7% en 2015, segons l'informe elaborat per Nielsen. Segons les dades ofertes per la consultora, els consumidors espanyols van gastar 71.000 milions d'euros el passat any a cobrir les seves necessitats d'alimentació, cura de la llar i personal, dels quals 21.000 milions corresponen a productes frescos. Aquest creixement es produeix en un moment sense deflació, amb un increment dels preus del 0,7%.

De l'informe també s'extreu que, l'estabilitat en els preus dels productes animen a realitzar majors compres de productes, la qual cosa proporcionen un creixement al sector que, durant la crisi solament va registrar una evolució semblant en 2011, de l'ordre de l'1,5%.

Augmenta la confiança del consumidor

Aquestes dades positives en el creixement del sector tenen a veure amb la confiança dels consumidors, que ha crescut 9 punts en 2015 pel que fa a l'any anterior. També està impulsada per una certa recuperació de l'ocupació d'una banda, amb 700.000 aturats menys que un any enrere.

Productes més demandats

En les cistelles de la compra dels espanyols, la qual cosa més abunda són els productes frescos, que van créixer un 3,3% el passat any. A més, la resta de categories de la cistella de la compra van créixer. Les begudes van incrementar les seves vendes un 2,1%, la drogueria un 1,7% i la perfumeria un 0,3%, encara que aquesta última afectada per una baixada de preus, per la qual cosa la seva evolució va ser més plana.

Hostaleria també es recupera

L'augment de confiança dels consumidors, unit a les xifres rècord del turisme i a les condicions climatològiques favorables per al sector, han fet que el sector de l'hostaleria es recuperi gràcies a consum de begudes durant els mesos d'estiu (juliol – setembre), amb un creixement del 5,5%. Sent encara més notable l'ocorregut al desembre, quan es va consumir un 10,3% gràcies a les suaus temperatures.