×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Objectiu: Millorar la salut reduint el sedentarisme

El sedentarisme és un problema que afecta les societats desenvolupades. Segons conclou un estudi europeu publicat per la Fundació Espanyola del Cor (2013), Espanya va ser inclòs en el Top 10 de països europeus més sedentaris, on el 42% dels majors de 18 anys no practica cap exercir físic durant la setmana, enfront del 6% de Suècia.

A més, la falta d'exercici físic es relaciona a Europa amb el doble de morts que l'obesitat: 676.000 enfront de 337.000 el sobrepès, en una estimació publicada en el Journal of Clinical Nutrition resultat d'un macroestudi entre 331.161 europeus durant 12 anys.

Què podem fer per reduir el sedentarisme?

No es tracta de convertir-nos en esportistes d'elit. Es poden practicar petits exercicis fins i tot durant la jornada de treball per millorar la salut.

20 minuts al dia d'activitat física

Practicar exercici físic durant, almenys, 20 minuts al dia, tindrà conseqüències molt beneficioses per al nostre cos.

De camí al treball

No ho dubtis, si no trigues més de quaranta minuts en anar al treball; camina. Una bona marxa pel matí t'ajudarà a començar el dia amb més energia. I si el teu trajecte supera els quaranta minuts i et mous en transport públic o amb cotxe, pots baixar una parada abans i recórrer la distància que et queda mitjançant un lleuger passeig.

La bicicleta és el mitjà de transport del futur, suma't al pedaleig per anar a treballar.

I, sobretot, oblida't de l'ascensor. No suposa tant d'esforç pujar per les escales. És una de les mesures més efectives per exercitar el cos.

En el despatx

Fins i tot en l'oficina, les possibilitats de fer exercici físic són possibles.

Abandona la cadira sempre que et sigui possible. Per fer una trucada de telèfon o per comentar algun aspecte de treball amb companys. Aquestes mini reunions poden ser molt productives.

Mentre estiguis assegut en la teva cadira, no oblidis canviar de postura cada 20 minuts. Aixecar-se o estirar el respatller són mesures efectives per acomodar els membres del cos.

Els microexercicis també t'ajudaran a millorar la postura davant de l'ordinador. Moviments giratoris de les espatlles enfront de la pantalla de l'ordinador; balancejar la columna vertebral lleugerament cap endavant i enrere, a un costat i a un altre; lents moviments de coll fins a tocar l'orella amb l'espatlla però sense pujar aquest últim, també cap a davant i enrere; estirar les cames i turmells; fixar la mirada durant uns segons en un objecte proper i després en un altre llunyà; rotar les nines…

Existeixen multitud d'exercicis molt saludables per practicar en el lloc de treball, que, sens dubte, milloressin notablement la teva salut i reduiran el sedentarisme.