×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El turisme és el responsable d'un de cada onze llocs de treball al món

El sector del turisme genera un de cada onze ocupacions al planeta, entre directes i indirectes, segons l'informe sobre l'impacte econòmic del sector turístic que elabora anualment el Consell Mundial de Viatges i Turisme (WTTC, per les seves sigles en anglès).

L'informe analitza la contribució del sector en 184 països i 24 regions. D'aquesta manera, conclou que la indústria del viatge i el turisme va crear, el passat any, un total de 284 milions d'ocupacions a tot el món, amb 7,2 milions de noves ocupacions.

El turisme a Espanya

Al nostre país, la indústria turística va ser responsable de 937.500 ocupacions directes en 2015, el 5,2% del total. I tot apunta a que, per aquest 2016, es produeixi un creixement del 2,6%.

La tendència seguirà creixent en els pròxims anys. I s'espera que per 2016, el pes del turisme en la creació d'ocupació ascendeixi als 1,05 milions d'ocupacions directes, la qual cosa suposarà el 5,5% de l'ocupació total.

Repercussions en l'economia

El sector dels viatges i el turisme va aportar 62.100 milions d'euros en 2015 a l'economia nacional, el 5,8% del total, xifra que es va elevar fins als 173.100 milions d'euros incloent aportacions indirectes vinculades, el 16% del total. Es preveu que en 2016 augmenti un 3,5% i un 2% anual per 2026.