×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per combatre l'astènia primaveral i sentir-nos més actius

Iniciat ja el mes d'abril, els efectes de la primavera poden començar a fer estralls. Si notes cansament, somnolència, mal humor i desgana, es tracta d'astènia primaveral. I és que la primavera afecta a les nostres hormones i betaendorfines.

Què podem fer?

Per combatre els efectes que provoca en el nostre organisme i estat d'ànim, podem aplicar cinc trucs per combatre'ls.

Alimentació sana

Oblida't de les dietes miracle. El que millor funciona és portar una alimentació variada i saludable. Hem d'ingerir una quantitat suficient de fruites i verdures de fulla verda.

El plàtan es convertirà en el teu millor aliat, i t'aportarà molta energia. A més actua com un antidepressiu natural gràcies al triptòfan, aminoàcid que influeix en la producció de serotonina.

I per millorar l'ànim, un capritx de tant en tant. Podem consumir els anomenats “aliments de la felicitat”, com és el blat de moro o la xocolata.

Una bona higiene del somni

Un bon descans eliminarà el sentiment de cansament per seguir el ritme de la jornada. És recomanable sopar dues hores abans de ficar-se al llit, i és fonamental dormir de forma regular vuit hores diàries.

Exercici i hàbits saludables

Fer exercici a l'aire lliure és la millor medicina. L'esport allibera les endorfines, i la llum solar permet a l'organisme equilibrar la melatonina. Ambdues, ens faran sentir millor.

Hidratació

És fonamental mantenir l'organisme ben hidratat. Vuit gots d'aigua al dia ens aportarà la quantitat de minerals que necessita el cos.

Somriure

Realitzar activitats que ens facin riure i gaudir farà que ens sentim satisfets i millorarà el nostre benestar.