×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les dones amb fills són les més productives al treball

Els empleats que treballen en empreses amb polítiques de conciliació són més productius. Però el que més sorprèn és el nivell de productivitat de les mares treballadores. Segons els investigadors del Banc de la Reserva Federal de Saint Louis, les mares amb fills produeixen més que les que no són mares.

Per a l'estudi, van quantificar el nombre de recerques publicades per un grup de 10.000 professionals acadèmics, al llarg de 30 anys de vida laboral; amb la finalitat d'entendre quin impacte té la maternitat en la carrera professional de dones altament qualificades.

En el cas dels homes, els pares sense fills o només amb un van publicar la mateixa quantitat de treballs acadèmics. No obstant això, els homes que tenien dos fills o més van ser més productius que els dos grups anteriors.

Però el més sorprèn van ser els resultats en el cas de les dones. Les que no van tenir fills durant els seus primers cinc anys de carrera van ser menys productives que les que van ser mares almenys una vegada. I les dones amb dues o més fills van ser encara més productives que el grup anterior.

L'estudi posa de manifest la capacitat d'organització i planificació, factors clau per augmentar la seva productivitat i rendiment professional.

Les ajudes a la maternitat beneficien al treball

La recerca es basa en una mostra molt específica de dones que viuen i treballen en un entorn privilegiat; on la maternitat va ser planificada, beneficiant-se de permisos i ajudes a la maternitat i la conciliació laboral.

No obstant això, cal no oblidar que la productivitat de les mares està relacionada amb les polítiques de conciliació de l'empresa.

La conciliació laboral i familiar no només és una qüestió d'horaris. L'empresa ha d'incorporar la idea al funcionament de l'empresa, en els diferents àmbits de la corporació.