×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Per a un bon descans, deixa el mòbil abans d'anar a dormir

Abusar de les noves tecnologies i estar connectat les 24 hores del dia té els seus pros i les seves contres. Com ja explicàvem en un post anterior, l'ús excessiu del telèfon mòbil pot provocar "lesions tecnològiques", així com importants trastorns en la conciliació del somni.

Des de l'Hospital Vithas Medimar Internacional d'Alacant, afirmen que l'ús dels dispositius electrònics abans d'anar a dormir, retarda l'inici del somni i, a més, fa que aquest sigui de pitjor qualitat, menys profund i reparador.

Trastorns del somni

Aquest retard de l'inici del somni es deu a dos factors. D'una banda, a la generació d'estímuls continus al "interactuar" amb aquestes eines en un moment en què s'ha d'estar 'desconnectant', preparant-se per a una transició gradual cap a l'acció de dormir. Aquests estímuls produeixen un estat de major excitació mental que dificultarà el somni.

A més, s'ha comprovat que la llum que emeten els dispositius redueix la secreció de melatonina, hormona que s'allibera quan ens fiquem al llit i apaguem la llum. Aquesta reducció de l'hormona impedeix que pugui dur a terme la seva funció de facilitadora del somni, així com sincronitzadora del rellotge biològic.

Les persones que solen estar més afectades són les d'edats compreses entre els 18 i 32 anys, ja que són els joves els que passen més temps a les xarxes socials, i per tant, tenen el doble de possibilitats de sofrir un trastorn del somni.

Com podem dormir bé?

Els experts aconsellen deixar d'utilitzar el mòbil o els aparells electrònics almenys una hora abans d'anar a dormir i apagar-ho o deixar-ho fos de l'abast de la mà al moment d'anar-se al llit.

Dormir unes set hores diàries també pot ajudar, encara que les necessitats de somni són individuals i varien segons la persona. No obstant això, coincideixen que un descans òptim no depèn exclusivament de les hores que es dediquen al somni. És també de gran importància la qualitat del mateix. És millor dormir un bloc de cinc hores seguides que passar deu hores en el llit amb un somni interromput.