×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quines expectatives tenen els espanyols respecte a la jubilació?

Què passarà amb les pensions és un tema recurrent en els últims temps, ja que augmenta la preocupació entre els treballadors sobre com finançaran la seva jubilació. Per això motiu, l'Institut Aviva d'Estalvi i Pensions, ha realitzat el seu segon estudio "Els espanyols davant l'estalvi, el risc i la jubilació", amb l'objectiu de conèixer quins són les expectatives dels ciutadans respecte a la jubilació.

La recerca revela que una part significativa de la població pensa que es veurà obligat a la jubilació activa. En total, un 68% dels espanyols considera que haurà de treballar més enllà de l'edat legal de jubilació per poder finançar el seu retir, encara que solament un 49% estaria disposat a fer-ho.

Les dades del Ministeri d'Ocupació confirmen aquest fet, ja que en dos anys el nombre de jubilats que compatibilitzen el cobrament d'una pensió amb una ocupació gairebé s'ha triplicat, des de 9.000 persones en 2013 a més de 25.000 en 2015.

De les persones que actualment gaudeixen de la jubilació, sis de cada deu estan satisfets amb el seu nivell de vida. No obstant això, quan aquesta pregunta es fa als futurs pensionistes, descendeix, i sola un 11% dels espanyols en actiu avui dia creu que podrà cobrir-los quan es jubili.

Planificació de la jubilació

Donat que passarem un terç de la nostra vida jubilats, des de l'Institut Aviva recomanen fer una planificació financera adequada, tenint en compte que la tendència és que augmenti l'esperança de vida a Espanya (83,2 anys).

Aviva destaca que l'edat ideal a la qual els espanyols els agradaria jubilar-se són els 62 anys, dos anys abans de l'edat real de jubilació actual i cinc anys abans de l'edat legal fixada a partir de 2027.