×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La importància de tenir un somni reparador per a la nostra activitat diària

Segons dades de la Societat Espanyola del Somni els problemes derivats de la falta de somni constitueixen una epidèmia global que amenaça la salut i la qualitat de vida de fins a un 45% de la població mundial.

Un somni reparador aportar beneficis a la salut, disminueix l'estrès i millora l'estat d'ànim, ajuda a concentrar-se millor en el treball i pot arribar a minimitzar possibles accidents en l'àmbit laboral i personal.

Per això, ens fem ressò d'un decàleg amb les 10 mesures que ajudaran a aconseguir un descans reparador i saludable.

1. Mantingues un horari fix per ficar-te al llit i aixecar-te

2. Evita les begudes que contenen cafeïna i teïna

3. L'alcohol i el tabac, a més de perjudicar la salut, també perjudiquen el somni i, en aquest sentit, s'ha d'evitar el seu consum diverses hores abans de dormir.

4. Realitza exercici regularment, durant almenys una hora al dia i amb llum solar. Serà molt beneficiós de cara a aconseguir una millor qualitat de somni

5. Evita els menjars copiosos, ja que poden alterar el somni. És convenient esperar dues hores després del sopar per ficar-se al llit

6. Evita veure la televisió, llegir o escoltar la ràdio en el llit

7. Evita utilitzar l'ordinador en les dues hores prèvies al somni nocturn.

Recorda que obtenir un somni reparador és molt important per a la nostra activitat diària i fins i tot per prevenir possibles malalties cardiovasculars.