×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La producció industrial s'incrementa un 4% al maig

Després de la caiguda de l'1,6% soferta al març, la producció industrial a Espanya puja el 4% respecte al mateix mes de l'any anterior, encadenant dos mesos consecutius d'alça.

Així mateix, l'índex de producció industrial (IPI) corregit d'efectes estacionals i de calendari, va tenir al maig una variació de l'1% respecte al mateix mes de l'any anterior, enfront del 2,6% d'abril.

Béns d'equip, sector amb major increment

Corregits les dades, els béns d'equip i béns de consum no durador van ser els sectors que van registrar major increment en taxa anual, amb un 5,6% i un 1,7%, respectivament.

Contràriament, el de l'energia va ser l'únic que va registrar una taxa negativa.

Per comunitats autònomes, a Castella i Lleó (12,2%), Madrid (8,2%) i País Basc (7,2%) es produeixen els majors increments. I a Astúries (8,5%) Andalusia (4,7%) i Castella-la Manxa (2,6%), els majors descensos.

La variació mensual del IPI entre maig i abril, si s'eliminen els efectes estacionals i de calendari, va tenir una caiguda del 0,5%, enfront del descens del 0,1% d'abril.