×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com tractar als treballadors negatius i millorar l’ambient laboral

Aprendre a dirigir al teu equip i aconseguir potenciar les seves fortaleses suposarà un gran benefici per a la resta del grup, així com per a l'organització. No obstant això existeixen alguns perfils d'empleats negatius, que no tòxics, amb els quals convé aprendre unes pautes per tractar-los i poder treure tot el seu potencial.

És possible que algun treballador tingui una actitud pessimista, negativa, i encara que no té per què convertir-se en un "empleat tòxic", d'alguna manera, intentar transformar aquestes actituds en una mica més positiu per a ell i la pròpia empresa.

Quina influència té sobre els altres?

Si el treballador té un temperament agre però no contagia la seva actitud a uns altres o no afecta en els seus resultats en el treball, no és necessari intervenir. Però, si per contra, contagia la seva actitud a la resta de l'equip i minvant els seus punts forts, llavors és important fer-la front.

Forma part de la seva personalitat?

En nombrosos casos, es tracta de persones amb actituds introvertides, tranquil·les o passives, reflexives o tímides, la qual cosa convé plantejar-se si de debò aquestes actituds estan representant a algú negatiu o pessimista.

Alguns companys de treball poden arribar a ser molt analítics i assenyalar els defectes dels altres. En aquest cas, l'empresa ha de fomentar la comprensió entre els diferents estils de comunicació i d'aquesta forma millorar l'ambient en l'empresa.

Com podem solucionar aquestes situacions?

En primer lloc, l'empresa ha d'abordar les qüestions de forma directa per trobar els problemes de base. Una conversa directa i orientada a oferir solucions a l'empleat pot descobrir els problemes que hi ha ocults sota la superfície o les circumstàncies que impulsen el seu comportament.

D'altra banda, buscar solucions que permetin fer la situació de l'empleat en qüestió, més agradable. Per exemple, adoptar un ambient de treball de portes obertes en la qual els empleats tinguin canals segurs per poder expressar les seves queixes negatives.

L'objectiu és treballar en el reforç positiu.