×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'absentisme laboral a Espanya és un 7% inferior que la mitjana europea

El vuitè Baròmetre europeu de l'Absentisme i Compromís dels Treballadors conclou que el 79% dels treballadors espanyols van estar present en el seu lloc de treball durant el 2015. Això suposa un 7% més respecte a la mitjana europea que se situa en el 72%.

L'elevada taxa d'atur, i les dificultats per trobar un treball estable són algunes de les causes per les quals els espanyols s'absenten menys en el treball.

Preguntats pel compromís dels empleats, el 57% es van mostrar compromesos amb l'empresa, disposats a dur a terme accions que puguin millorar el futur de la seva organització.

El 67% dels treballadors espanyols es van declarar estar contents en el treball, situant-se per sota de la mitjana europea (73%). No obstant això, un 83% va mostrar certa preocupació pel futur de l'empresa.

Respecte a la durada de les absències, el 56% són de curta durada i no sobrepassen la setmana de treball; el 31% són entre una i quatre setmanes i el 12% supera el mes.

Per nivells de responsabilitat, els empleats van declarar una assistència més baixa (74% - 75%), mentre que el personal directiu declaren una taxa de "sempre presents" d'entre el 87% i el 92%. Per la seva banda, els directius apareixen com més assidus al treball, hagut de potser al seu alt grau de responsabilitat.

La taxa dels "sempre present" és major en els empleats amb contracte indefinit

Els empleats amb contracte indefinit van mostrar major taxa de "sempre present" (82%) enfront del 60% dels empleats amb contracte temporal.

Els problemes de salut (24%) i el dels seus familiars directes (15%) són les principals causes pels quals els professionals enquestats justifiquen les seves absències del treball.

L'estudi ha estat realitzat per la consultora Ayming, grup internacional de Consultoria en Business Performance, entre més de 3.009 empleats europeus, dels quals 500 eren espanyols, i amb una mitjana d'edat de 41 anys.