×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

5 casos en els quals l'esport es pot tornar en la nostra contra

Els beneficis de la pràctica de l'esport són innegables i innombrables. Portar una vida físicament activa produeix nombrosos efectes positius sobre la nostra salut, tan físics com a psicològics.

No obstant això, resulta fonamental practicar esport de manera adequada. Quan l'exercici s'entén malament o no es practica correctament, també pot posar en risc la nostra salut, generant, no solament lesions físiques més o menys greus, sinó també, trastorns psicològics com a depressió o el desenvolupament d'obsessions.

A continuació s'exposen algunes de les males pràctiques més freqüents en les quals l'esport deixar de ser una activitat beneficiosa i es torna en la nostra contra.

Descurar altres activitats per prioritzar la pràctica d'esport

 

En aquest cas, quan s'acaba dedicant tot el temps lliure a l'esport, pot ser que es tracti d'un trastorn associat a l'addicció i a la pràctica compulsiva de l'exercici físic anomenat vigorexia. Les persones que ho sofreixen solen tenir una baixa autoestima i tenen una visió distorsionada del seu cos.

Practicar esport només pel benefici estètic

 

Abans de res, cal assumir que cada cos és diferent. Per això, acudir al gimnàs només per buscar un model corporal concret i basat en una estètica determinada és un error. L'única cosa que genera aquest fet és que et comparis amb uns altres i et sentis malament.

Realitzar exercici per sobre de les nostres capacitats

 

Fixar-se metes molt altes, fa que les possibilitats de fracassar es multipliquin, la qual cosa en conseqüència afecta el nostre estat d'ànim i autoestima. A més, la pràctica excessiva i incontrolada d'esport suposa un alt risc de lesionar-se o abandonar, dificultant, d'aquesta manera, la integració de l'esport en la nostra rutina.

No saber acceptar les lesions

 

Quan se sofreix una lesió és necessari acceptar aquesta pèrdua momentània o no, de les nostres funcions o capacitats. Per aquest motiu, per evitar que aparegui la depressió , és fonamental reduir el nombre de pensaments negatius catastròfics associats a la frustració que produeix no poder entrenar a la mateixa intensitat que abans.

Fer una mica d'esport no justifica oblidar la nostra alimentació

 

L'esport sempre ha d'estar acompanyat d'una alimentació equilibrada i saludable, i és que no es tracta de perdre calories d'una banda, per poder ingerir massa greixos, sucres o aliments processats per l'altre. Al cap i a la fi és l'excés de sucre i de carbohidrats en la nostra dieta, i no la falta d'activitat física, la qual cosa està darrere de l'augment de l'obesitat.