×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com afrontar el Mobbing?

Has sentit parlar del mobbing? El mobbing, o assetjament laboral, es refereix a totes aquelles accions encaminades a intimidar, vexar o degradar un treballador amb l'objectiu d'empitjorar el clima laboral. Són cada vegada més els casos de mobbing a les empreses, per aquesta raó, a continuació, veurem, com identificar-lo.

Senyals que s'està patint mobbing a la feina

  • Aïllament dels companys
  • Bromes feridores recurrents
  • Excés de pressió
  • Ocultació d'informació rellevant
  • Control excessiu
  • Insults i amenaces

Atenció! Si consideres que tu o algun company podria estar patint mobbing, és important saber com actuar davant la situació. Des de Mútua Intercomarcal volem donar-vos algunes pautes per evitar-ho o minimitzar-ho.

 

Com evitar el mobbing o assetjament laboral

 

1. Enfronta’t des del començament. Això només serà possible si la víctima reconeix que està patint assetjament laboral. Si aquest punt es duu a terme, l'assetjador se sentirà desconcertat. Respostes clares i directes cap a aquesta és la millor opció.

2. Reacciona de forma immediata.  No tractis d'evitar la situació i enfronta’t a ella quan se't presenti. 

3. No facis servir amenaces ni discuteixis.  Si aquest fet es produeix, l'assetjador tindrà arguments per desvirtuar-te.

4. No siguis previsible.  Actua de manera que l'agressor no s'esperi, davant d'aquest has de ser clar i directe. No s'esperarà la resposta i no sabrà com actuar. 

5. Recapta evidències i proves.  Guarda documents que puguin demostrar la situació, a més anota conductes injustes i expressions usades per l'assetjador.

6. Explica la situació.  Ja sigui a un company, al cap o a algú de l'empresa, tenir un suport sempre serà una millor opció. També t'ajudaran a portar la situació. 

7. Busca testimonis.  D'aquesta manera podràs demostrar els arguments. En cas que no n'hi hagi, evita la situació i allunyat d'aquesta.

8. Demana assessoria.  Si el problema empitjora, recorre a una assessoria legal per aprendre a portar la situació.

9. Busca suport.  Els companys t'ajudaran a sortir d'aquesta situació i et sentiràs més protegit.

 

Si t'ha resultat interessant, no oblidis compartir el blog amb els teus companys! És molt important que tots siguem conscients de la situació.