×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com evitar un cop de calor?

Amb l’arribada de l’estiu, les altes temperatures poden representar un desafiament per la nostra salut. Un dels riscos més comuns durant aquesta època de l’any és el cop de calor, una condició perillosa que pot tenir conseqüències greus.

Per això, des de Mútua Intercomarcal volem donar-te consells i mesures preventives per evitar un cop de calor i gaudir de l’estiu de manera segura.

Què és un cop de calor?

Abans d’abordar les mesures preventives, és essencial comprendre què és un cop de calor i com afecta el nostre cos. Aquest ocorre quan el sistema de regulació de la temperatura corporal se sobrecarrega a causa d’una exposició prologada a la calor i a la falta d’hidratació adequada. Aquest fet pot conduir a una sèrie de símptomes com a marejos, confusió, feblesa, mal de cap i fins i tot desmais.

Com evitar-ho?

  1. Estigues hidratat

La hidratació és fonamental per prevenir un cop de calor. Beu aigua regularment, fins i tot si no tens set. Evita les begudes alcohòliques i amb cafeïna, ja que poden augmentar la deshidratació. Porta sempre amb tu una ampolla d’aigua i beu petites quantitats amb freqüència.

  1. Vesteix roba adequada

Vestir roba lleugera i de colors clars pot ajudar a mantenir-te fresc en deis calorosos. Opta per teixits transpirables que permetin la circulació de l’aire i evita l’acumulació de calor en el cos. Utilitza barrets o gorres per protegir el teu cap i busca ombra quan sigui possible.

  1. Evita l’exposició directa al sol

Durant les hores més caloroses del dia, tracta d’evitar l’exposició directa al sol. Busca llocs ombrejats.

  1. Refresca’t amb freqüència

Utilitza mètodes de refredament per mantenir la teva temperatura corporal regulada. Pots utilitzar ventiladors, aire condicionat o prendre banys o dutxes fredes. Si no tens accés a aquestes opcions, submergeix els teus peus en aigua freda o col·loca draps freds en el coll i el front per ajudar a refrescar-te.

  1. Evita l’activitat física intensa

Durant els dies de calor extrema, és recomanable evitar la pràctica d’activitats fisques intenses a l’aire lliure. Tria horaris primerencs o tardans quan les temperatures siguin més baixes i assegura’t de mantenir una hidratació adequada.

  1. Para esment a grups de risc

Algunes persones són més vulnerables al cop de calor, com els nens, a les persones grans i aquells amb problemes de salut crònics. Presta especial atenció a aquests grups i assegura’t que estiguin adequadament hidrats i protegits de la calor.

Recorda estar atent als símptomes d’un cop de calor i busca ajuda mèdica si és necessari. Si t’ha agradat aquest blog, no oblidis compartir-lo amb els teus familiars, amics i companys de feina!