×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Reskilling: Abraçant el canvi per a l'èxit professional

En el vertiginós món laboral, actualment la tecnologia i les dinàmiques canvien de manera vertiginosa. Això pot fer que les nostres habilitats es tornin obsoletes, per la qual cosa el reskilling o reentrenament es torna essencial per mantenir-nos rellevants en el mercat laboral.

Com ho podem fer?

Mirar-nos a nosaltres mateixos: Identificar les nostres habilitats actuals i les àrees que requereixen millora o canvi. Així podem enfocar-nos en el més rellevant per al nostre creixement personal.

Investigar tendències: És crucial investigar el mercat laboral per a determinar les habilitats i coneixements que tenen major demanda. L'anàlisi de tendències et permetrà prendre decisions informades sobre el camí a seguir.

Formació i aprenentatge: Una vegada que sabem quines habilitats necessitem, buscar programes de formació que s'adaptin a les nostres necessitats. Poden ser cursos en línia, programes acadèmics, o certificacions especialitzades.

Adaptabilitat: Estar disposats a aprendre contínuament i adaptar-nos als canvis és clau per l'èxit en el reskilling.

 

Quins són els beneficis?

Millor ocupabilitat: En adquirir habilitats actualitzades i rellevants, els treballadors es tornen més atractius per als ocupadors, la qual cosa augmenta les seves oportunitats d'aconseguir treball o avançar en les seves carreres.

Adaptació al canvi: El reskilling permet als individus mantenir-se al dia amb les innovacions i canvis en la indústria, la qual cosa els fa més resistents davant futures crisis o transformacions.

Major productivitat: Podem aplicar les nostres noves habilitats en el nostre treball, la qual cosa ens fa més eficients.

 

Quins desafiaments podem enfrontar?

Aprendre noves habilitats pot ser desafiador i generar ansietat o inseguretat. No obstant això, superar aquests obstacles amb el temps pot portar una major confiança en un mateix.

D'altra banda, algunes persones poden resistir-se a aquest procés degut al temor al canvi o la creença que les seves habilitats actuals continuaran sent suficients, cosa que pot deixar-les en desavantatge dins del mercat laboral.

Encara que aquest procés es tracta d'una solució per a tancar la bretxa d'habilitats, pot constituir una falta de sincronització entre les habilitats demandades i les ofertes pels programes de formació, la qual cosa provocaria dificultat a l'hora de la implementació.

El reskilling és un camí vital per a abraçar el canvi i garantir la rellevància professional en un món de constant evolució. Si bé, pot ser desafiador i comportar unes certes conseqüències, els seus beneficis, com una millora en ocupabilitat i adaptabilitat, superen àmpliament els obstacles.

Si t'ha resultat interessant aquest blog, comparteix-lo amb els teus companys perquè puguin prosperar en el seu futur laboral!