×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Concert Segur a Manresa

Manresa acull el primer Concert Segur per la salut auditiva dels músics. Es tracta de la posada en pràctica d’un innovador projecte d’investigació que pretén estudiar com reduir l’impacte auditiu de la música en els integrants d’una orquestra. ## En aquest, la utilització de protectors auditius, la realització de canvis en la disposició de l’orquestra i l’elevació de tarimes seran algunes de les mesures que es duran a terme per reduir la pressió acústica. L’espectacle i la investigació estan impulsats per Mútua Intercomarcal, Prevint i l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), a través de l’Observatori per la Prevenció Auditiva per als Músics (OPAM). L’Honorable senyor Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, assistirà al concert, on també hi serà l’alcalde de la capital del Bages i regidors de la localitat.

El concert, que es realitzarà avui a les 21h al teatre Kursaal, estarà protagonitzat per la Camerata Simfònica Esmuc Quartet Casals i coordinat pel director d’orquestra i professor, Xavier Puig. Constarà de dues parts: la primera, on s’interpretarà la Simfonia núm. 94 en sol major (la sorpresa) de Haydn, es realitzarà amb la disposició habitual; i, en la segona, que es tocarà la Simfonia núm. 40 en sol menor de Mozart, es duran a terme els diferents canvis. L’espectacle comptarà amb la presentació del periodista i comunicador Marcel Gorgori i serà presidit per l’Honorable senyor Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. També seran presents l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i alguns dels regidors de la localitat.

Un estudi pioner en l’àmbit de la salut auditiva

Es tracta d’un concert únic, on s’aplicaran algunes de les conclusions que ja s’han pogut extreure d’un estudi previ, realitzat a través d’una sèrie d’enregistraments dels assajos de la Symphonic Dances From West Side Story de Bernstein amb l’Orquestra de Pràctica orquestral de 1r i 2n curs de l’Esmuc dirigida per Xavier Puig. Els enregistraments tenen com a objectiu mesurar els valors de pressió acústica de les diferents posicions que conformen una orquestra per poder identificar quines millores es podrien fer per disminuir el risc. A més el concert servirà per prendre dades per continuar l’estudi iniciat.

  • Dia: Divendres 20 de juny de 2014
  • Hora: 21h
  • Lloc: Teatre Kursaal de Manresa