×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

21 milions per a famílies amb fills amb malalties greus

Les mútues d'accidents de treball van destinar més de 21,2 milions d'euros a famílies amb fills amb malalties greus durant 2013. En total, van ser 1.087 les famílies amb fills amb càncer o altres malalties greus que van rebre algun tipus de prestació l'any passat. ## La xifra total representa un 44% més que els 14,7 milions d'euros de 2012.

Aquesta prestació es va posar en marxa el 2012 i des d'aquest moment ja han estat més de 2.200 famílies les que han rebut suport per part de les mútues. La xifra total puja a 38,74 milions d'euros. L'objectiu d'aquests ajuts és poder compensar la disminució dels ingressos que pateixen els pares com a conseqüència d'haver de reduir la jornada laboral per fer-se càrrec dels seus fills afectats per alguna de les malalties greus que requereixi un ingrés hospitalari de llarga durada.

La prestació es pot percebre durant el temps d'hospitalització però també durant el tractament de la malaltia fins que finalitza la necessitat o quan el malalt deixa de ser menor d'edat (quan compleix els 18 anys).

En cas de reducció de la jornada en, com a mínim, el 50%, s'ha de fer per la necessitat d'una cura directa, contínua i permanent per part dels pares. No obstant això, només un dels dos progenitors podrà acollir-se a la prestació encara que els dos treballin i hi tinguin dret. L'Associació de Mútues d'Accidents de Treball (AMAT) destaca que aquesta prestació ascendeix al 100% de la base reguladora establerta per a la prestació per la incapacitat temporal per contingències professionals i en el cas dels treballadors autònoms, l'import també ascendirà al 100% de la base reguladora derivada de contingències comunes.