×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les dissolucions d'empreses cauen un 15,6% al juliol

Les dissolucions d'empreses van caure un 15,6% durant el mes de juliol respecte al mateix període del 2013, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). En total, el nombre de dissolucions d'empreses es va situar en 1.567 societats. ## D'elles, el 60% ho van fer de forma voluntària, un 9% per operacions de fusió i el 31% restant, per altres causes. En taxa mensual (juliol sobre juny), les societats mercantils dissoltes es van incrementar un 9,7%. Els sectors on es van concentrar la major part de les dissolucions van ser la construcció en un 21,9% i el comerç en 20,3%.

D'altra banda, la creació de noves societats va baixar un 1,2% al juliol respecte al mateix mes de 2013 Es van crear un total de 7.964 empreses, de manera que s'encadenen quatre mesos consecutius de descensos interanuals, segons el mateix informe de l'INE . El 22,9% de les societats mercantils creades al juliol van correspondre al comerç i el 16%, a la construcció. En taxa mensual (juliol sobre juny), les societats mercantils creades es van incrementar un 5,7%.

Per comunitats autònomes, les que van registrar un major nombre de societats mercantils creades al juliol van ser Madrid (1.797), Catalunya (1.509) i Andalusia (1.304), mentre que La Rioja, Cantàbria i Navarra van ser les que van crear menys societats, amb 24, 53 i 56 noves empreses, respectivament. Pel que fa a societats dissoltes, les que van presentar un nombre més gran de dissolucions van ser Madrid (363), Andalusia (256) i Catalunya (203).