×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La importància de l'autònom com a persona física i empresari

El marc regulador dels treballadors autònoms va ser el focus principal d'atenció de la jornada que va tenir lloc a la seu de Pimec a Barcelona el 17 de setembre, organitzada conjuntament per la Federació Catalana d'Empresaris Instal·ladors de Telecomunicacions (Feceminte) i Mútua intercomarcal.##

El Director de Prestacions Econòmiques de Mútua Intercomarcal, Fernando Ayala, i el Director Territorial de l'Àrea d'Atenció al Mutualista, Eusebi González, van ser els ponents de la mateixa.

Les diferents prestacions a què tenen dret els emprenedors autònoms va ser uns dels punts tractats. Posteriorment es va parlar de les responsabilitats legals derivades en matèria de Seguretat Social i de Prevenció de Riscos Laborals. Ayala va recalcar la importància de la figura del treballador autònom no només com a persona física, sinó també com a empresari, explicant els avantatges disponibles en el marc legal actual.

Per la seva banda, Eusebi González va exposar els avantatges que suposa la cotització en Contingències Professionals pel treballador autònom, des del punt d'atenció assistencial i de prestacions, així com tots els serveis que Mútua Intercomarcal ofereix en Contingències Comunes a tots els autònoms associats a aquesta entitat.

Els requisits i tramitació de la prestació per Cessament d'Activitat van ser l'últim punt tractat durant la jornada, a la qual van acudir professionals autònoms de Feceminte. Amb més de 45 anys al servei de les telecomunicacions i del col·lectiu d'empreses integradores, instal·ladors i mantenidors de sistemes de telecomunicació a Cataluya, Feceminte continua amb la seva tasca de divulgació de l'important paper que exerceix el tècnic especialista com a assessor de serveis de telecomunicacions i TIC per a l'usuari final.