×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Ajudes a la contractació d’empleats

Després de les últimes declaracions en el panorama polític, empreses i treballadors esperen la resolució definitiva sobre l'última mesura que espera ser aprovada pel Govern aquest divendres.

Es veuran afectats tan empreses com a treballadors, ja que la mesura tracta d'incentivar a les companyies perquè creïn ocupació neta. Amb aquesta nova ajuda, els contractes indefinits queden exempts de la cotització per contingències comunes els primers 500 euros del salari del nou treballador contractat.

Aquesta nova mesura està pensada perquè puguin acollir-se totes les empreses, sense restriccions de grandària o sector. L'única condició és que el contracte laboral amb el treballador sigui indefinit. Per acollir-se a aquesta, l'empresa haurà d'estar al corrent de pagament de les seves obligacions tributàries així com de la Seguretat Social.

Donat que la nova ordre està destinada a la creació d'ocupació neta, les empreses que vulguin beneficiar-se d'ella hauran de complir una sèrie de requisits. En primer lloc, hauran de mantenir el nivell d'ocupació durant tres anys, per tant, no podran acomiadar a treballadors per tenir en plantilla uns altres més barats. En cas contrari, hauran de retornar el descomptat. En segon lloc, les empreses no podran *substituir un treballador que es jubili per un altre, així com tampoc, aquelles empreses que hagin realitzat acomiadaments col·lectius o disciplinaris improcedents en els sis mesos anteriors a la contractació podran acollir-se a la nova mesura.

Per als treballadors no existeixen requisits. Únicament la quantitat que queda exempta de cotització anirà en proporció al tipus de jornada pel qual es contracti. D'aquesta manera, un treballador a mitja jornada, amb reducció del 50%, li quedarà exempt els primers 250 euros del seu sou.

Encara contínua vigent la tarifa plana de 100 euros creada fa un any, que finalitzarà el 31 de març. Ambdues mesures conviuran durant el mes de març i les empreses podran escollir la que sigui més beneficiosa. La bonificació que s'aprovarà aquest divendres durarà els 24 mesos següents una vegada es formalitzi el contracte, i quant a la seva durada, es preveu que sigui de 18 mesos. Així doncs, les empreses compten amb un any i mitjà per augmentar la seva plantilla d'una forma més barata.