×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Europa dóna impuls a pimes i petites empreses

Les petites i mitjanes empreses podran beneficiar-se d'injeccions de capital urgent en el marc del nou Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE). Així ho ha decidit el Consell de Governadors del Banc Europeu d'Inversors, integrat pels 28 membres de la UE responsables d'Hisenda. Es tracta d'una notícia positiva per a l'empresa espanyola, ja que el 95% del teixit empresarial es compon de pimes.

Setembre de 2015 és la data límit per a l'entrada en vigor del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques. Amb aquest fons, les pimes i les petites empreses de capitalització mitjana tindran accés a un finançament addicional. Fins al moment de fer-se efectiu, el Fons Europeu d'Inversions serà qui cobrirà els riscos derivats de les operacions amb els intermediaris.

Amb aquesta mesura, es busca ajudar a pimes i petites empreses que necessitin una injecció de capital. S'espera que l'arribada del FEIE sigui a curt termini, sent aprovat al juliol perquè, dos mesos més tard sigui efectiu i, el finançament comenci a fluir cap a sectors com a infraestructures de transport, digital, telecomunicacions, hospitals i escoles.

Aquestes mesures s'emmarquen en el Pla d'Inversions presentat pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, i s'espera que aquesta mesura reactivi les inversions.

Espanya aportarà 1.500 milions d'euros al fons i, es preveu que la iniciativa mobilitzi almenys 315.000 milions d'euros en inversions privades i públiques en tota la Unió Europea.