×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Es registra el major descens de l'atur en 14 anys

La xifra d’aturats ha protagonitzat la major caiguda en un mes de febrer des de 2001. L’atur s'ha situat aquest segon mes de l'any en 13.538 persones i situa la xifra total en 4.512.153 persones. En els últims anys, la xifra d’aturats havia augmentat al febrer, de manera que la dada pot representar una mostra de la recuperació. A més, aquesta xifra representa el major descens interanual de l'atur en un any des de 1999, ja que en els últims 12 mesos l'atur registrat ha disminuït en 300.333 persones, el que representa una taxa de reducció interanual del 6,24%.

De les 17 comunitats autònomes que formen Espanya, 14 han registrat descensos destacats de la taxa d'atur. D’altra banda, no en totes s'han anotat dades positives pel que fa a l'atur, la Comunitat de Madrid i Andalusia han registrat increments rellevants.

En general, les dades de contractació s'han vist incrementades en comparació amb l'any anterior: els contractes indefinits han augmentat un 22,98%; la contractació indefinida a temps complet s'eleva fins al 30,58%; s'han realitzat un 36,3% més de contractes en pràctiques; i un 23,8% més de contractes en formació i aprenentatge. A més, al gener d'aquest any s'han beneficiat de les prestacions per desocupació gairebé 2 milions i mig de persones.

Les dades revelen que hi ha una tendència sòlida i positiva del mercat laboral i, que evoluciona a l'una amb el conjunt de l'economia.