×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells financers per a autònoms

Una de les tasques més importants que ha de fer un autònom és dur a terme una bona gestió financera de la seva empresa. Des de l'emissió de factures, al pagament d'impostos i proveïdors, són algunes de les tasques que estan íntimament relacionades amb la supervivència del negoci. Per això, poden resultar útils alguns consells perquè els treballadors autònoms puguin gestionar de manera més fàcil aquests tràmits i, alhora, reduir els costos.

L'Administració i la Seguretat Social poden finançar les obligacions que té l'autònom envers elles. Hisenda accepta fins a un màxim de 18.000€ i la Seguretat Social fins a 30.000€. El treballador per compte propi pot acollir-se a aquesta mesura en el cas, per exemple, de falta de liquiditat, però ha de saber que, en ambdues opcions és obligatori abonar un recàrrec.

En el cas que l’empresari d'una pime o un autònom tinguin problemes de solvència, poden sol·licitar diverses opcions, com per exemple, línies de crèdit o línies de descompte de pagarés a l'entitat bancària que els facilitarà els diners. S'ha de tenir en compte que aquestes opcions comporten a canvi una comissió.

El treballador per compte propi ha de tenir en compte l'estructura de costos de l'empresa, amb la finalitat de poder optimitzar-los. Els costos variables dependran sempre del grau d'activitat empresarial, però els costos fixos, encara que no es puguin eludir, si es poden moderar. Revisant aquests, ajustarem la despesa final a l'activitat empresarial.

Finalment, l'autònom ha de portar un seguiment dels seus clients, d'aquesta manera podrà portar els comptes al dia i anticipar-se als cobraments amb descomptes o un altre tipus d'avantatges.