×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com garantir i millorar la productivitat dels teus treballadors?

La productivitat dels treballadors és una de les labors que tota organització hauria de tenir en compte en les seves estratègies de negoci per poder treure el major potencial dels seus empleats. Ara bé, poder garantir-la i millorar-la no és tasca fàcil, per això, existeixen una sèrie de recomanacions que ajudaran a augmentar la productivitat en el lloc de treball.

Observar l'ambient de treball i identificar aspectes que puguin desmotivar a la plantilla com, àrees problemàtiques, persones tòxiques, falta de visió i oportunitats de desenvolupament, són detalls que un bon líder haurà de detectar.

De la mateixa manera, serà indispensable assegurar que els treballadors estiguin motivats perquè puguem augmentar la seva productivitat. En aquest sentit, es pot aplicar una tècnica molt innovadora, la Gamificació, un concepte que usa mecàniques de joc en entorns i aplicacions no lúdiques amb la finalitat de potenciar la motivació, la concentració, l'esforç, la fidelització i altres valors positius.

Que els empleats sàpiguen clarament quins són els objectius que té la companyia farà que estiguin millor informats del que s'espera d'ells i en conseqüència, estaran més motivats. Així mateix, parlar sobre les tasques i funcions assignades a cadascun d'ells, reconèixer els assoliments i atendre ràpidament els errors, seran aspectes a tenir en compte. No s’ha d’oblidar el desenvolupament professional dels treballadors, oferir-los l'oportunitat de formació farà que aquests no busquin una altra empresa que sí ho faci.

Utilitzar eines que assegurin una comunicació efectiva i eficient, és un aspecte crucial per a l'assoliment de reptes i el coneixement intern, tant d'estructura organitzativa, com d'experiències.

Finalment, és recomanable aplicar solucions tecnològiques en un negoci, doncs moltes d'elles s'han dissenyat per millorar la productivitat.