×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ocupació es va dinamitzar durant la segona meitat del passat any

L'últim informe “Meta4 IDL” del International Research Center on Organizations de IESE (IRCO) conclou que es va produir un increment del dinamisme laboral al nostre país durant l'última meitat del passat any.

L'informe constata que un 18.8% dels contractes existents en aquest període van experimentar un moviment entre llocs de treball, la qual cosa es tradueix en un de cada cinc treballadors. Per tant, estem davant una tendència de mobilitat laboral que ascendeix des del 2013.

L'estudi també conclou que, mentre que es va destruir una mitjana del 2.5% dels llocs de treball, es creava aproximadament un 4% de noves ocupacions. D'aquesta manera, podem dir que s'aprecia un augment de la rotació entre llocs.

Es van tenir en compte, com a novetat, les variables de l'edat i el sexe. Així doncs, s'aprecia que les dones tenen una taxa de rotació lleugerament més alta que els homes. Una de les causes que responen a aquesta diferència entre sexes rau en el fet que les dones compten amb una major taxa de contractes de curta durada.

D'altra banda, tenint en compte la variable de l'edat, els joves es troben al capdavant del dinamisme laboral, sobretot, els menors de 35 anys. En el mateix informe de l'any 2010, aquest rang d'edat representava el 45% dels moviments entre llocs de treball, mentre que en 2014, ha ascendit al 58%.

Malgrat el baix creixement de l'economia, l'informe “Meta4 IDL” revela una dada positiva, i és que el mercat de treball seguirà dinamitzant-se.