×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Perspectives de pujades salarials en les empreses espanyoles

El canvi de tendència s'aferma. Així ho conclou l'últim Estudi de pressupostos salarials 2014-2015, elaborat per la consultora PeopleMatters. En aquest, s'estima que fins al 72% de les empreses van realitzar increments salarials el passat any, i el 84% no va haver d'executar cap acomiadament. Per dur a terme l'estudi, s'han tingut en compte les dades sobre increments i pràctiques retributives de les empreses espanyoles de diversos sectors d'activitat i grandària.

Respecte a 2013, les corporacions tornen a apostar pel talent per millorar la seva competitivitat. Es deu, en bona mesura, a la necessitat de moltes empreses amb presència internacional per tenir bons equips, alineats a la cultura empresarial, amb un ampli coneixement i habilitats per poder competir en un mercat global. D'aquesta manera, el talent es converteix en un dels recursos vitals per a tota organització.

Aquests professionals que major talent aporten es veuen beneficiats amb una pujada en la retribució. Amb això, el 62% de les companyies han augmentat la retribució fixa a l'adreça superior, el 63% als càrrecs intermedis, el 67% als tècnics qualificats, el 65% a personal administratiu i el 49% als operaris.

L'Estudi també reflecteix les perspectives de creixement per a aquest 2015, en el qual l'increment mitjà previst serà de l'1,12%, d'acord amb el registrat en 2014. Així doncs, per categories, la direcció superior notaria una pujada del 1.19%, 1,22% per als càrrecs intermedis, 1,19% per als tècnics qualificats, 1,04% per al personal administratiu i 0,9% per a la categoria d'operaris.