×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Setmana Santa augura més creació d'ocupació pel 2015

Malgrat el caràcter estacional de Setmana Santa, Adecco preveu que se signin 75.000 nous contractes per a aquest període, la qual cosa suposa un increment del 7% respecte a l'exercici anterior. Les dades ofertes per la companyia especialitzada en Recursos Humans, preveu que aquesta tendència positiva es mantingui també en la segona part de l'any.

Per a Oscar Triviño, director comercial de ManpowerGroup, xifra un increment del 25% la previsió de noves contractacions, sobretot en el sector de l'hostaleria i el turisme. A pesar que considera que aquest repunt de l'ocupació serà de caràcter estacional, apunta al fet que l'evolució positiva al mercat laboral va començar en el segon semestre de 2014 i les expectatives de creació d'ocupació es mantindran durant el 2015.

Els sectors que més demanda tens són turisme i hostaleria, que concentren el 40% de les ofertes. I el sector de l'alimentació; la distribució i el retail, el 15%.

Els perfils més demandats seran aquells empleats que es comprometin. Tot apunta al fet que les empreses ja no es dirigeixen tant al públic jove, com es venia donant fins ara, sinó a aspirants amb experiència i amb persones al seu càrrec, precisament per aconseguir aquest compromís amb l'empresa, ja que s'involucren molt més.

Els idiomes segueixen tenint un pes enorme, sobretot en el sector turisme i l'hostaleria. I l'actitud és fonamental, ja que s'ha convertit en un important filtre de selecció. Les empreses busquen candidats que, a més de comptar amb les aptituds essencials per al lloc de treball, siguin proactives i s'adaptin ràpid al lloc de treball.

La Pasqua no solament afavorirà les noves contractacions. Els símptomes de recuperació del mercat laboral animen a les empreses per buscar maneres de gestionar el talent. D'aquesta forma, moltes d'elles estan oferint contraofertas para els seus millors professionals.