×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Major nombre d'altes d'autònoms des de l'inici de la crisi

Les bones dades sobre l'ocupació es reflecteixen també en el nombre de treballadors autònoms. Aquest col·lectiu va registrar el passat mes de març el major nombre d'altes des d'abans de l'inici de la crisi econòmica. Concretament, segons reflecteixen dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), va incorporar un total de 16.777 nous cotitzadors, la qual cosa es tradueix en 1.942 altes d'autònoms al dia.

Per Comunitats Autònomes, en totes s'ha vist incrementat el nombre d'autònoms, però Andalusia va rebre l’increment més gran amb 3.586 nous treballadors per compte propi. Li segueix Catalunya, amb 2.825 i la Comunitat Valenciana i Madrid amb 2.636 i 2.022 autònoms respectivament. Aquestes xifres de les quatre regions, representen que més de sis de cada deu nous treballadors pertanyen a aquest col·lectiu.

La Federació de Treballadors Autònoms (ATA) és optimista pel que fa a la tendència prevista fins a final del 2015, i preveuen que es tancarà l'any amb més de 100.000 nous treballadors per compte propi.

Com recollíem ahir, les xifres de desocupació també han baixat, tractant-se de la major caiguda dels últims anys. Per tant, el nombre de noves contractacions en el mes de març va ser molt positiu. Aquestes dades es deuen, segons declaracions d’ATA, al fet que el col·lectiu d'autònoms són un factor clau a l'hora de generar ocupació, sent els responsables d'un de cada tres nous llocs de treball.