×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les dades positives d'ocupació es tradueixen en la pujada salarial en les grans empreses

L'última estadística sobre Vendes, Ocupació i Salaris en les Grans Empreses, realitzada per l'Agència Tributària, revela que la retribució mitjana bruta en grans organitzacions, sent aquelles que facturen més de sis milions d'euros, ha augmentat un 0,7% en el mes de febrer respecte al mateix mes del passat any. Però, aquest augment del salari mitjà no ha estat generalitzat, sinó que s'ha donat en determinats sectors econòmics.

Els treballadors que més han notat aquest augment del sou mitjà en taxa interanual han estat la indústria sense energia i aigua (+1,6%) amb 2.463 euros bruts i la indústria amb energia i aigua (+5%) que correspon a 3.894 euros bruts. En canvi, transports i comunicacions i altres serveis s'ha vist reduït un 0,2% i 1,1% respectivament. 
En el mes de febrer, la pujada de la retribució va ser del 0,7%, inferior a la registrada en el primer mes de l'any (1,1% de mitjana). No obstant això, Hisenda matisa que, precisament durant el primer mes de l'any, la pujada va estar influïda per la recuperació de la paga extra en les empreses públiques, suprimida l'any 2012. Així doncs, durant els primers mesos de l'any, la pujada mitjana salarial en les grans empreses ha estat del 0,9%.

Després de les dades positives d'ocupació del mes de març, on l'ocupació encadena 12 mesos de pujada, les grans empreses han augmentat la seva plantilla un 2,7% en taxa interanual, fins a arribar als 4.427.802 treballadors. Sobretot el sector serveis (+3,1%), indústria sense energia i aigua (+1,9%) i la construcció (+1,2%) van ser els sectors on més s'ha notat el repunt de l'ocupació.

D'aquesta manera, les vendes de les grans empreses també s'han vist motivades per les vendes interiors, les exportacions i les importacions, que dóna com resultat un increment del 5,7% en el segon mes de l'any, superant el 4,6% de gener. Aquest increment de les vendes té el seu origen en l'acceleració del ritme de creixement de les vendes internes, les exportacions i les importacions.